- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Udskriv opskrift
Ingredienser
Shepherds Pie
- 500 g hakket lam
- 2 fed hvidløg
- 2 stk. gulerødder
- 2 stk. løg
- 2 stengler blegselleri
- 2 store spsk. tomatpuré
- 4 stk. laurbærblade
- 3 dl oksefond
- ½ flaske Worcestershire sauce
- 3 cl Whiskye - fx Famous Groose
- 1 glas rødvin - kan undlades, men giver lidt ekstra dybde
- 2 kviste rosmarin
- 100 g revet cheddarost - op til dig, hvilken du vil bruge
- Salt og friskkværnet peber
Kartoffelmos
- 500 g kartofler
- 50 g smør
- 1 dl opvarmet sødmælk
- Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Opskriften er venligst udlånt af Mad & Monopolet. Mad & Monopolet er stiftet af den tidligere ”Gastromand” Mads Schytte.
Se Mad & Monopolets detaljerede opskrift på Shepherds Pie her
Shepherds Pie
- Varm en gryde op med lidt olie og svits kødet i 3 min., til det er brundet godt af.
- Hak alle grøntsager grundigt og svits dem i yderligere 3 min., til det er faldet godt sammen.
- Tilsæt tomatpuré og gør plads i bunden af gryden, så det kan brænde godt af.
- Rør det godt sammen.
- Tilsæt whiskyen og sæt ild til det - pas nu på dig selv og sluk emhætten.
- Tilsæt worcestershire, rødvin og fond og rosmarin kvistene, som du fisker op efterfølgende.
- Lad det nu simre i mindst en time - jo længere, jo bedre faktisk.
- Når mosen er færdig, laver du et låg af mos og sætter den i ovnen i 40 min. ved 180 grader varmluft.
- Efter 30 min. tilsætter du ost og giver den, til osten er gylden og sprød.
Kartoffelmos
- Kog kartoflerne uden salt i 15 min. - de må ikke koge ud.
- Varm mælken op og tilsæt det med smør.
- Brug gerne en moser eller en presser - ikke en elpisker, for det gør mosen tung, og luften bliver slået ud af den.
- Smag til med salt og peber.