- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Udskriv opskrift
Ingredienser
Ingredienser:
- Ca. 500 g kyllingebryst skåret i mundrette stykker
- 1 finthakket løg
- 1 fed hvidløg
- 1 friskhakket chili (eller mere, hvis man synes)
- 3 spsk. olivenolie
- 3 forårsløg i skrå skiver
- 2 spsk. karrypulver
- 1 spsk. rød karrypaste
- 1 dåse kokosmælk
- 1 stilk citrongræs, flækket
- 2 kafirlimeblad
- 5 dl hønsefond
- 1 tsk. revet gurkemeje (eller tørret)
- 1 spsk. revet ingefær
- 150 g slikærter eller grønne bønner (haricots verts)
- 150 g friske babyspinatblade
- 10-12 små cherrytomater
- Salt og friskkværnet peber
- Lidt limesaft
Tilbehør: hvide Jasminris eller risnudler
Toppings: limebåde, ekstra chili, korianderblade eller thai basilikum, fintskårne forårsløg, cashewnødder, kokosmel
Fremgangsmåde
- Rens alle grøntsager.
- Kog risene efter anvisning på pakken.
- Hak løg fint. Hak chilien fint - husk at håndtere chilien med kniv og gaffel for at undgå at få den stærke saft på hænderne. Kernerne er ekstra stærke - dem plejer jeg også at bruge.
- Opvarm olien i en gryde. Svits løg, chili og et presset hvidløg i 2-3 min.
- Drys karrypulver og karrypaste over og rist den i nogle sekunder.
- Kom citrongræs, kafirlimeblad, forårsløg, kokosmælk og hønsefond i og lad det koge 2 min.
- Kom kyllingestykkerne i og lad det simre i ca. 7-8 min.
- Tilsæt tomater, slikærter og spinatblade og lad det simre 2-3 min. mere, til slikærterne er lige tilpas møre.
- Kom evt. lidt mere vand i, hvis du synes, suppen har for lidt væske. Smag til med salt og peber.
- Lige før servering: Fjern citrongræsstilken og kafirlimeblad og dryp limesaft over suppen.
Anret straks i individuelle suppeskåle med ris/nudler i bunden dækket af den lækre fyldige suppe og drysset med de friske toppings.
Er der rester, smager suppen også rigtig godt dagen efter.
Ekstra info: Kafirlimeblade og citrongræs findes i alle velassorterede supermarkeder eller asiatiske butikker. Retten bliver også god uden disse ingredienser, hvis du ikke kan skaffe dem.
Tip: Rens gurkemejerod og ingefærrod og opbevar dem på frost. Så er de nemme at rive på dine retter i frossen tilstand. Prøv fx at rive gurkemeje på spejlæg med letsvitsede spinatblade.
Til nem thaisuppe anbefaler vi:
![](https://www.jyskvin.dk/image/cache/data/products/1488336-1-50x50.jpg)
Gewurztraminer Tradition
145,00 DKK
165,00 DKK
165,00 DKK
![](https://www.jyskvin.dk/image/cache/data/products/4255636-50x50.jpg)
Riesling J.R. Feinherb
115,00 DKK
129,00 DKK
129,00 DKK
![](https://www.jyskvin.dk/image/cache/data/products/4259336-50x50.jpg)
Riesling Spätlese
319,00 DKK
360,00 DKK
360,00 DKK
![](https://www.jyskvin.dk/image/cache/data/products/1524436-1-50x50.jpg)
Pinot Gris Tradition
150,00 DKK
165,00 DKK
165,00 DKK
![](https://www.jyskvin.dk/image/cache/data/products/4258236-50x50.jpg)
Riesling Trocken, Deidesheimer Leinhöhle
112,50 DKK
125,00 DKK
125,00 DKK
![](https://www.jyskvin.dk/image/cache/data/products/4252336-50x50.jpg)
Riesling Spätlese, Niederhäuser Hermannshöhle
189,00 DKK
219,00 DKK
219,00 DKK
![](https://www.jyskvin.dk/image/cache/data/products/4419136-50x50.jpg)
Riesling Heiligenstein Erste Lage
295,00 DKK
329,00 DKK
329,00 DKK