- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Udskriv opskrift
Ingredienser
Lørdagskylling
- 1 stykke unghanebryst eller kylling
- 2 spsk. olie til stegning
- Salt og friskkværnet peber
Stuvet frisk grønt
- 2 spsk. smør
- 2 spsk. sødmælk
- 1 lille bundt grønne asparges
- 1 lille bundt hvide asparges
- 5 friske gulerødder med top
- 1 kvart muskatnød
- Salt og masser af friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Opskriften er venligst udlånt af Mad & Monopolet. Mad & Monopolet er stiftet af den tidligere ”Gastromand” Mads Schytte.
Se Mad & Monopolets detaljerede opskrift på lørdagskylling anno 2021 her.
Stuvet frisk grønt
- Start med at rengøre gulerødderne.
- Skræl de hvide asparges og knæk bunden af.
- Knæk bunden af de grønne.
- Skær det hele i mundretter bidder.
- Smelt smøret i en kasserolle og tilsæt mel – rør det godt sammen.
- Tilsæt langsomt sødmælk og lad det simre under omrøring.
- Lad sovsen koge igennem i 10 minutter. Det er vigtigt, at sovsen koger igennem. Ellers smager det nemt af mel.
- Tilsæt nu grøntsagerne og lad det hele få 5 min. mere.
- Fisk et par grøntsager op og smag på dem - de skal have bid og må ikke være gennemkogte.
- Smag til med muskat, salt og peber.
Lørdagskylling
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Varm en pande op med olie.
- Giv hanen eller kyllingen salt og peber.
- Steg den ca. 5 minutter på begge sider.
- Sæt den i ovnen i 15 min.
- Det passer cirka med, at sovsen er klar, når kyllingen er.