- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ingredienser
- 10 stk. kyllingseschnitzler (ca. 150 g / person)
- 1 dl olivenolie og evt. lidt mere til stegning
- 3 tsk. karry
- 1 tsk. gurkemeje
- 1/4 tsk. stødt kardemomme
- ½ tsk. friskrevet ingefær
- 1 tsk. soyasauce
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. friskkværnet peber
- 3 store porrer
- ½ l god hønsebouillon (eller grøntsagsbouillon)
- 3 dl fløde
- 2 dl kokosmælk
Tilbehør: jasminris og evt. blomkålsris
Pynt: finthakket korianderblade, ristede kokoschips eller revet kokos, ekstra karry
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180º C.
Skær hvert schnitzel i 3 stykker.
Lav marinaden i en stor skål. Du skal bruge olie, salt, peber, karry, gurkemeje, kardemomme, ingefær. Mariner kødstykkerne i ca. ½ time.
Brun kødstykkerne i lidt ekstra olivenolie. Tilsæt soyasaucen til sidst.
Hak porrerne i ca. 1 cm brede stykker. Kom dem i bunden af et stort ildfast fad. Læg kødstykkerne ovenpå. Hæld bouillon, så det fylder ca. 1/3 del af fadet. Hæld fløde og kokosmælk. Kom retten i ovn i ½ time.
Lav tilbehør og pynt klar. Blomkålsris laves ved at komme store stykker blomkål i en foodprocessor, køre det, til det er så fint som ris. Damp blomkålsrisen i en gryde med lidt vand med lidt salt og låg på i 3-4 minutter. Si vandet fra.
Velbekomme.