Kalvemørbrad - piemontese. Kød steg på én side!
Kalvemørbrad 'piemontese' med grillet spinat og marv
""

Kalvemørbrad 'piemontese' med grillet spinat og marv

Opskrift af:
ca. 30 min
Antal personer: 4
Kød - stegt på én side! En fantastisk opskrift på en noget atypisk ret, udarbejdet af den yderst kompetente Søren Pedersen fra Norsminde Kro. Og en ret, der passer fantastisk til en god Barolo.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 4 bøffer af kalvemørbrad 
  • 4 skiver marv
  • Store, friske spinatblade
  • Olie
  • citron
  • Friske, nye ærter
  • skalotteløg
  • Timian og rosmarin

Fremgangsmåde

Læg bøfferne på grillen. Dæk bøfferne med et par kviste timian og/eller rosmarin og grill dem ca. 5 minutter – MEN kun på den ene side. De skal stadig være rå på oversiden. 
Grill halve citroner på skærefladen til de tager farve.
Lun marvskiverne i ovnen, så de netop bliver bløde. Top med tynde løgringe ved servering.
Vend spinatbladene i lidt citronsaft og olie og læg dem på grillen, så de lige netop får lidt farve. Tag dem af og læg dem på et lille, lunt fad.
Vend de rå, nye ærter i lidt olie og anret dem med den grillede spinat. 
Server evt. med en cremet ostesauce, hvis vinen har brug for mere fedme.

Find opskriften på ostesauce her

Se afsnittet af Jagten på maden til vinen og se, hvordan Søren Pedersen laver retten.

Nyd stor Barolo-vin til retten!